FU-logo-v2.0-2.jpgYour Company

Till startsidan
Rent vatten-paket Fair Trade Gift Bags Chokladaskar SPA-paket Bevis & minneskort Fotbollar Profilkläder Anteckningsböcker Väskor Designad konferens Diplom Pins & smycken Förpackningar

Att välja Fair Trade

Vad betyder det att välja produkter producerade enligt principerna för rättvis handel? Genom att aktivt göra valet att långsiktigt göra affärer med producenter i utsatta och marginaliserade områden ökar vi möjligheterna för bättre arbets- och levnadsvillkor och ökad företagstillväxt. Fair Trade är inte bistånd. Det är ett handelsavtal som bygger på ömsesidighet och respekt. Läs mer nedan och i bildgalleriet.

Lär dig mer om Fair Trade

För små producenter i fattiga länder är det svårt att hävda sig på en världsmarknad som domineras av stora företag och rika länder. För att kunna sälja sina produkter tvingas de ofta pressa sina priser eller sälja via mellanhänder som tar en stor del av vinsten. Fair Trade bygger på en rad principer som främjar ett annat tillvägagångssätt.

Läs mer på Fairtrade Sveriges hemsida»

 

Fairtrade City och Universitetsutmaningen

Vi hjälper företag, kommuner och universitet att bredda sitt utbud av Fairtrade och rättvist handlade produkter. År 2006 lanserade Fairtrade Sverige ett nytt koncept – Fairtrade City. Det är en diplomering till kommuner som engagerar sig för etisk konsumtion. Detta innebär bland annat att kommuner lever upp till kriterier som rör etisk upphandling och inköp. En annan satsning på att handla medvetet riktar sig mot högskolor och universitet; Universitetsutmaningen.

Läs mer på Fairtrade Sveriges hemsida»

 

 

 

 

 

 fairtradelogga_small.jpg

Fair Unlimited är licenstagare och leverantör av Fairtrade-certifierade varor. Delar av vårt sortiment är Fairtrade-certifierade.

Copyright 2009, Your Company